18. Félúton Konferencia

2022. október 13–14.

2022.07.27.
18. Félúton Konferencia

A 2022/2023-as tanév őszi félévében az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Magyar nyelvészet doktori programja immár 18. alkalommal rendezi meg a Félúton konferenciát, amelyre doktoranduszok és doktorjelöltek jelentkezését várjuk (beleértve a tanulmányaikat az őszi félévben megkezdőket is).
 

A konferencia időpontja: 2022. október 13–14.

A konferencia helyszíne: ELTE BTK, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A

A Félúton konferencia célja, hogy a különböző intézményekben és különböző nyelvészeti témákban kutató PhD-hallgatók megismerhessék egymás kutatási eredményeit, valamint lehetőséget kapjanak saját témájuk bemutatására, a felmerülő kutatói dilemmáik nyilvános szakmai megvitatására. Az előadások nyelve magyar, időkeretük 20 perc, amelyet előadásonként 10 perc vita követ.

Az előadások írásos változatait lektorált tanulmánykötet formájában tervezzük megjelentetni.

A konferencián való részvétel ingyenes. A konferencia tervezett formája a személyes fizikai jelenlét, azonban a konferencia formája a járványhelyzet alakulásától függően változhat. Pontos információkat erre vonatkozóan 2022. szeptemberében közlünk.

Jelentkezni az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű absztraktjával lehet, melyet a konferencia e-mail címére kérünk beküldeni: feluton18@gmail.com. Az absztrakt végén kérjük feltüntetni a tervezett előadáshoz tartozó 5 legfontosabbnak ítélt szakirodalmi tételt (az irodalomjegyzék nem számít bele a terjedelembe). Az e-mailben kérjük a következő adatokat megadni: teljes név, egyetem, doktori iskola, doktori program, értesítési e-mail cím.
 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 2. (péntek) éjfél
 

Az absztraktokat a beérkezési határidőt követően két-két anonim lektor bírálja el. A jelentkezőknek az absztraktok elbírálásáról legkésőbb 2022. szeptember 26-ig értesítést küldünk.

További információ: feluton18@gmail.com

FELHÍVÁS