MEGHÍVÓ

Anyanyelvi nevelés 20 év múlva

2022.05.11.
MEGHÍVÓ

Anyanyelvi nevelés 20 év múlva

Új kutatási irányok és projektek az anyanyelv-pedagógiában:

Kárpát-medencei anyanyelv-pedagógiai szakmai fórum
 

Szeretettel meghívjuk Önt a 20 éves Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport jubileumi rendezvénysorozatának szakmai fórumára. A Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozatán belül 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy elméleti kutatásaival és gyakorlati munkáival az anyanyelvi nevelés fejlesztését szolgálja.
 

Az Anyanyelvi nevelés 20 év múlva szakmai fórum időpontja és helye:

2022. június 1. 16 óra, online
 

A szakmai fórum célja a Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport tagjai, az általános és a középiskolai tanárok, a tanárjelölt hallgatók és az anyanyelvi nevelés iránt érdeklődők közötti szakmai párbeszéd elősegítése, az elmélet és a gyakorlat összehangolása, új kutatási irányok kijelölése.
A szakmai fórumon a Szemere Gyula anyanyelv-pedagógiai kutatócsoport tagjai mutatják be a lehetséges kutatási témákat, módszereket és eszközöket. A szakmai előadásokat egy megbeszélés követi, ahol a résztvevőknek is lehetősége van kérdések és hozzászólások megfogalmazására.

PROGRAM ÉS MEGHÍVÓ

A szakmai fórumot online, a MS Teams felületen rendezzük meg. A részvétel regisztrációhoz kötött. A program online elérhetőségét csak a regisztrált résztvevőkkel osztjuk meg.

Regisztrációs link: https://forms.gle/q5fEwytNgFz9ZcgTA

A regisztráció határideje: 2022. május 30.
 

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Gonda Zsuzsa, a kutatócsoport szakmai vezetője

Hollóy Zsolt, a kutatócsoport szervezőtitkára