Széchenyi-díjat kapott Keszler Borbála és Gósy Mária

2022.03.15.
Széchenyi-díjat kapott Keszler Borbála és Gósy Mária

A magyar tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére szolgáló Széchenyi-díjat vehetett át intézetünk két tagja: Gósy Mária egyetemi tanár és Keszler Borbála professor emeritus. A kitüntetéseket 2022. március 15. alkalmából a nemzeti ünnepet megelőző napon a köztársasági elnök adta át az Országházban.

Keszler Borbála, a Mai Magyar Nyelvi Tanszék korábbi professzora és tanszékvezetője, jelenleg professor emeritusa többirányú nyelvészeti kutatásai, a magyar helyesírási szabályzat legújabb kiadásának megalkotása és nyelvészek generációinak oktatása terén egyaránt kiemelkedő és elhivatott szakmai munkája elismeréseként vehette át a rangos elismerést.

Gósy Mária, az Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék egyetemi tanára, intézetünk egykori Fonetikai Tanszékének volt tanszékvezetője az általános és a magyar fonetika, illetve a pszicholingvisztika területén elért eredményei, valamint a GMP beszédpercepciós diagnosztika kifejlesztését és sztenderdizálását megalapozó kutatásainak elismeréseként nyerte el a Széchenyi-díjat.

Kitüntetettjeinknek szívből gratulálunk!